Ga naar het hoofdmenu Icoon informatie
Docenteninformatie over interessante websites
  Terug naar: Interessante websites 
Buzzle informeert
Spreekbeurt of werkstuk over visuele beperkingen? Aan bronmateriaal geen gebrek. Ook is er op dit gebied veel zelf door de leerlingen te ontdekken. Speciale aandacht daarbij voor de beeldvorming. Ging een spreekbeurt over dit thema voorheen meestal over de blindengeleidehond of het brailleschrift, tegenwoordig zal er vooral aandacht zijn voor het gemak waarmee visueel gehandicapten deelnemen aan de maatschappij. ICT is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Voor u zaak daar bij de beoordeling en bespreking rekening mee te houden.

Het resultaat zal vooral afhangen van het bestudeerde bronnenmateriaal. Informatieve boeken als Blind zijn (Peter White) en Wat je moet weten over handicaps (Jenny Bryan) zijn (net als deze website) afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de juiste beeldvorming. Ook een verhalend boek als De Blinde Koning van Herman van Campenhout, maakt de leerlingen duidelijk dat visueel gehandicapten, ondanks hun beperkingen, volwaardig meedraaien in de maatschappij.
 
Ga naar het hoofdmenu Zo werken je ogen Ziend slechtziend blind Leven met een beperking Hulpmiddelen School Spelen Vraag het aan Buzzle Werkstuk en spreekbeurt Links