Contact
Henk SnetselaarHenk Snetselaar
Gepubliceerd op

Aangepast oefen-verkeersexamen 2018

Logo Veilig Verkeer

 

 

 

Verkeerssituatie vraag 2.10

 

Inleiding:

Dit verkeersexamen is geschikt gemaakt voor visueel beperkte leerlingen uit het basisonderwijs. Het papieren verkeersexamen blijkt in de praktijk voor een groot aantal visueel beperkte leerlingen ongeschikt.

Onder andere door:

  • formaat van afbeeldingen
  • onduidelijk contrast
  • geen consistente lay-out
  • formaat van letters en onduidelijk lettertype

 


 Verkeerssituatie vraag 3.10

Gebruik van aangepaste examen:

 

  • De afbeeldingen zijn optimaal aangepast en in een PowerPoint presentatie geplaatst zodat een visueel beperkte leerling de foto op het juiste formaat kan bekijken.
  • De vragen zijn in een afzonderlijk document geplaatst, wat uitgeprint kan worden voor de leerling. De leerling kan er ook voor kiezen om het document in te vullen op de computer en na afloop uit te printen voor de leerkracht om na te kijken.

tips voor gebruik:

  • De leerling kan door de PowerPoint presentatie bladeren met behulp van de pijltjestoetsen in plaats van met de muis. Met de [escape]toets kan de presentatie worden afgesloten.
  • Mocht de leerling het vragenblad op de computer willen invullen kan hij steeds wisselen tussen de schermen met de [Alt] en de [tab] toets.
  • De tekst van het vragenblad kan vergroot worden door de linker [Alt] in gedrukt te houden en met het wieltje van de muis de grootte in te stellen. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van een muis kan de leerling dit instellen in het menu [beeld] van Word.

Verkeersexamen 2018

Tegelijk met het reguliere verkeersexamen 2018 wordt het examen in deze speciale versie voor slechtziende leerlingen aangeboden. Dit examen komt te staan op het leerkrachtendeel van de site van VVN: www.veiligverkeernederland.nl/examen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Meer hierover leest u in de handleiding die geleverd wordt bij het Verkeersexamen.

Antwoorden aangepast verkeersexamen 2017
Titel: Antwoorden aangepast verkeersexamen 2017 (181 clicks)
Onderschrift:
Filename: antwoorden-aangepast-verkeersexamen-2017.doc
Size: 85 KB
Verkeersexamen 2017
Titel: Verkeersexamen 2017 (278 clicks)
Onderschrift:
Filename: verkeersexamen-2017.pptx
Size: 5 MB
Vragen aangepast verkeersexamen 2017
Titel: Vragen aangepast verkeersexamen 2017 (187 clicks)
Onderschrift:
Filename: vragen-aangepast-verkeersexamen-2017.doc
Size: 104 KB


Deel dit artikel