Contact
Henk SnetselaarHenk Snetselaar
Gepubliceerd op

Beste braillelezer of –expert,

Graag nodigen we u uit om mee te discussiëren over de 6-punts braillestandaard voor algemeen gebruik in Nederland en Vlaanderen.

Dit jaar hebben de organisaties die bezig zijn met braille (productie, onderwijs, belangenbehartiging lezers) de handen ineen geslagen in een project om te komen tot een ‘Braille-autoriteit’. U leest er alles over op www.braille-autoriteit.org.

De website is al wat langer in de lucht. De reden om u nu te benaderen is de volgende. Tot 1 november a.s. kunt u reageren op ‘voorstellen’: wijzigingsverzoeken, die de werkgroep heeft bestudeerd en op die datum wil voordragen ter officiële bekrachtiging. Een overzicht vindt u op http://braille-autoriteit.org/alle-verzoeken/.

Natuurlijk zijn braillelezers betrokken in en bij de werkgroep, maar langs deze weg hopen we nog veel meer braillelezers en -experts te betrekken.

Uw inbreng is belangrijk, want misschien heeft u belangrijke nieuwe argumenten, die een ander licht op bepaalde zaken kunnen werpen. Zo nodig blijft een voorstel voor de volgende periode ter discussie staan. Maar ook positieve reacties zijn welkom: dan weten we hoeveel steun een bepaald verzoek heeft. U kunt uiteraard ook reageren op wijzigingsverzoeken, die nog niet de status van ‘voorstel’ hebben. Of nieuwe zaken te berde brengen.

Natuurlijk is het de bedoeling, om ook andere zaken aan te gaan pakken dan de 6-punts standaard. Voor de korte termijn staan  8-punts braille en wiskundebraille hoog op het ‘verlanglijstje’.

We verwelkomen u graag op www.braille-autoriteit.org! Registreer u daar en discussieer mee.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep 6-punts braille,

Dorine in ‘t Veld

Deel dit artikel