Contact
Henk SnetselaarHenk Snetselaar
Gepubliceerd op

E-bookcollectie voor de slechtziende jeugd!

Ebooks lezenEbookXL: een nieuwe dienst sinds juli 2018 met een collectie van 500 e-books voor de slechtziende jeugd die te lezen zijn via de Marvin-app. De kinderen hebben een ruime keuze uit de collectie en kunnen hun boek lezen op een tablet. Dat heeft grote voordelen, zoals het aanpassen van de tekstweergave naar eigen wens met vergrote letters, een ander lettertype en aangepaste kleuren.

De e-bookcollectie is specifiek voor de slechtziende leerlingen binnen de Vivis-onderwijsgroep. Dat zijn leerlingen bij Bartiméus en Visio-scholen en leerlingen binnen de AOB. De leerling krijgt door middel van een eigen account toegang tot de collectie ebookxl in een online omgeving. De ebookxl omgeving is te bereiken via de Marvin app, waarin de leerling dus inlogt met zijn of haar account.

Elke leerling kan uit de collectie de boeken kiezen die hij of zij graag wil lezen, waarna deze boeken gekoppeld worden aan het persoonlijke account vanwege auteursrechten. Het is niet toegestaan de boeken te verspreiden naar anderen zonder een geldig account.

De collectie

eBools lezenIn de collectie zitten titels voor de jongste kinderen, zoals de Kikker-boekjes van Max Velthuis, tot en met literatuurboeken voor de oudere jeugd, die “voor de lijst” gelezen moeten worden. De collectie is onderverdeeld in 2 hoofdgroepen: titels voor de kinderen en titels voor de jeugd. De kindertitels zijn weer per AVI-niveau onderverdeeld van AVI 0 tot en met AVI Plus. De titels voor de jeugd zijn onderverdeeld in Niveau 1, 2, 3 en 3plus.

Naast dat je de verschillende submappen kunt openen om te zien welke titels er staan, kun je een specifieke titel ook snel vinden door op het hoogste niveau in de mappenstructuur te zoeken naar een woord uit de titel of naam van de auteur.

Aanmeldingen en storingen

Om gebruik te maken van de dienst, kan je dit aanvragen via een begeleider bij Bartiméus of Visio. De begeleider kan het account aanvragen bij de klantenservice van Dedicon. U kunt een e-mail sturen met de gegevens van de leerlingen (naam en school) naar klantenservice@dedicon.nl.

Er is een stappenplan beschikbaar om de collectie in de Marvin app toe te voegen. Deze is ook op te vragen bij de klantenservice van Dedicon.

Bij (technische) vragen, storingen of suggesties over de dienst, kunt u ook contact opnemen

met de klantenservice via de mail of door te bellen naar Dedicon (0486-486100). Ook bij fouten in de boeken, kunt u contact opnemen met de klantenservice, wij willen graag de collectie verbeteren en dat kan het makkelijkste met uw hulp! De helpdesk van Dedicon biedt geen ondersteuning voor vragen over de werking van een e-reader app. Hiervoor verwijzen we de gebruikers graag door naar de webpagina van de maker of leverancier van de app.

De downloaddienst is 24/7 in de lucht, maar mocht er zich een storing voordoen buiten kantooruren (van 8.00 uur tot 17.30 uur) dan wordt deze zo snel mogelijk op de eerstvolgende werkdag (maandag t/m vrijdag) opgelost.

 

Informatiebrochure e-books jeugdtitels Vivis Onderwijs_v2.1
Titel: Informatiebrochure e-books jeugdtitels Vivis Onderwijs_v2.1 (255 clicks)
Onderschrift:
Filename: informatiebrochure-e-books-jeugdtitels-vivis-onderwijs_v2-1.pdf
Size: 270 KB
Instructie Marvin op ebookserver_v1
Titel: Instructie Marvin op ebookserver_v1 (316 clicks)
Onderschrift:
Filename: instructie-marvin-op-ebookserver_v1.pdf
Size: 454 KB

Deel dit artikel