Contact
Henk SnetselaarHenk Snetselaar
Gepubliceerd op

Prisma apps

Prisma apps toegankelijk en offline te gebruiken

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum heeft een serie woordenboek apps uitgebracht die toegankelijk zijn voor visueel beperkte leerlingen en studenten en omdat ze ook zonder internetverbinding gebruikt kunnen worden, zijn ze ook geschikt voor het gebruik bij examens.

Deze offline te gebruiken apps zijn er voor zowel Andoid als iOS tablets. Scholen hoeven enkel te zorgen dat de tablets zijn afgeschermd van het Internet.

  • Ontwikkeld en getest in samenwerking met Bartiméus, de expertise-organisatie die blinden en slechtzienden ondersteunt;
  • Inhoud identiek aan die van de papieren Prisma pocketwoordenboeken;
  • Tienduizenden trefwoorden, betekenissen en voorbeelden;
  • Betrouwbaar en up-to-date;
  • Als app nóg voordeliger dan de papieren versie.

De apps zijn verkrijgbaar via iTunes en Google Play. Wij wensen alle kandidaten heel veel succes bij hun examen(s).

Meer informatie op de website van Prisma

PC-versie prisma woordenboeken

In sommige gevallen is een op de pc geïnstalleerd toegankelijk woordenboek noodzakelijk. Van de prisma woordenboeken mag onder voorwaarden gebruik worden gemaakt van de pc-versie van de Prisma woordenboeken.

Gebruiksvoorwaarden

De digitale Prisma woordenboekbestanden voor op de PC mogen alleen worden gebruikt door geregistreerde visueel beperkte leerlingen en studenten. De bestanden mogen niet worden verspreid of beschikbaar gesteld aan derden.

Aanvragen bij eduVIP

Stuur als leerling/student een mail met de akkoordverklaring van gestelde gebruiksvoorwaarden door de uitgever en je gegevens: naam, adres, woonplaats, e-mailadres, opleiding, naam en adres van je school en de naam AOB-er Visio of Bartiméus, naar hsnetselaar@bartimeus.nl. Vervolgens ontvang je de bestanden.

 

Deel dit artikel