Contact
Henk SnetselaarHenk Snetselaar
Gepubliceerd op

Typetraining Browser

Google Chrome is lange tijd de meest gebruikte browser geweest voor de eduVIP typetraining. De eduVIP typetraining gebruikt de techniek Flash voor de training en dat gaat verdwijnen van het internet. Je moest de laatste tijd al in de Chrome browser aangeven voor welke website je Flash wilde toestaan, maar ook dat is niet meer mogelijk.

Er wordt een nieuwe Typetraining ontwikkeld waarvoor geen Flash meer nodig is, maar die is nog niet klaar. Het is nog wel mogelijk om de Typetraining te gebruiken met de browsers Internet Explorer, Microsoft Edge en Firefox.

Onderstaande uitleg is voor het gebruik van Firefox.

Overstappen op Firefox

Deze kan hier gedownload worden: https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

Vervolgens krijgen ze onderstaande te zien zodra je de cursus opent. Als je dan in het midden op Adobe Flash uitvoeren klikt, krijg je het vakje linksboven te zien. Hier kunnen je ‘Deze beslissing onthouden’ aanvinken en vervolgens op Toestaan klikken. Vervolgens werkt alles weer.

In sommige gevallen (wanneer Flash niet up2date is), verschijnt er in het midden een tekst met ‘Adobe Flash updaten’. In dat geval kan daarop geklikt worden om Flash te updaten. Je komt dan op de website van Flash en kunt je deze downloaden. Na installatie moet dan de browser opnieuw gestart worden en krijg je alsnog onderstaand venster.

Firefox browser

Deel dit artikel